Sommarkurs 2019

Posted · Add Comment

 

Information och intresseanmälan till sommarkurs i Österrike.

Gustavsbergsbaletten har fått ett erbjudande om en sommarkurs i Österrike 2019 arrangerad av ”Ballettschule Reinisch”. 

Balettskolan har sin verksamhet i Graz men ägaren Karl Reinisch har även en villa i de österrikiska bergen som heter Chalet Masenberg. Här har de varje sommar en kurs i balett för barn/ungdomar och vuxna.

 De har nu tre olika erbjudande till oss:

 1. Balettkurs från den 21. till 27.7.2019 för EUR 700. Här ingår övernattning i dubbel- eller flerbäddsrum, helpension och 4 kurser dagligen, 2x balett, 1x tåspets och 1x repertoire. Den här kursen skulle då bara rikta sig till oss och kommer att hållas i engelska av utbildade lärare. Minsta antal deltagare är 10 st och högsta är 16 personer.

 

 1. Om det inte skulle bli 10 st. så finns det möjlighet att gå på den ordinarie kursen 14. till 20.7.2019 till samma pris och kurser som ovan. Vill man även ha en musikaldans klass per dag så kostar den EUR 80 extra. Här skulle man vara tillsammans med andra deltagare från huvudsakligen Österrike och/eller Tyskland men lärarna skulle prata engelska.

 

Det finns möjligheter att medföljande vårdnadshavare kan övernatta i villan men då i mån av plats. Om föräldrar eller annan medföljande inte vill/kan övernatta i villan så finns det olika övernattningsmöjligheter i Hartberg och omgivning.

 

På kvällen brukar man sitta tillsammans och kolla på film, spela spel och det finns även möjlighet att göra en nattvandring och/eller basta. Det arrangeras även en grillkväll.

 

Kostnader som tillkommer för dessa alternativ är resekostnader enligt följande:

Flyg till/från Wien eller Graz och eventuellt tåg till Hartberg. Här kan man försöka få grupprabatt. Från Hartberg blir man hämtad utan kostnad. Villan ligger ca. 12,5 km från Hartberg uppe på berget. Om man inte tar tåg så finns det möjlighet att bli hämtad från Wien flygplats för 55 EUR/per person eller från Graz flygplats för 40 EUR/per person.

 

 1. Det tredje alternativet är en balettkurs i Graz mellan den 22. till 27.7.2019 för EUR 400. Här ingår enbart kursen som ovan och man måste hitta boende och mat själv i Graz.
 2.  

  Vid kursen i Graz så tillkommer flyg till Wien och tågresa till Graz. Alternativ flyg till Graz.

   

  Om man vill kolla lite på bilder angående villan så kan man gå in på

  http://www.ballettferien.at/index.php. Tyvärr är den bara på tyska och arrangören hinner inte översätta den, men man kan över internet låta den översättas. Priserna som anges på den här sidan gäller inte för oss, då den normala kursavgiften skulle kosta EUR 600 för 1x balettundervisning per dag. Alla andra kurser skulle kosta extra EUR 80.

   

  Balettskolan Reinisch är en känd balettskola i Österrike och har inriktad sig på den hälsomässiga anatomiska delen. Karl Reinisch har själv dansat på operan i München och har skolan sen 30 år tillbaka. Flera av hans elever har gått vidare och blivit yrkesdansare. Han är även utbildad sjukgymnast. Inom barn- och amatör dansarutbildningen har hans skola blivit flera gånger utmärkt från läkare i Österrike.

   

  Angående alternativ 1 och 3 så måste vi meddela balettskolan senast mitten av december om vi skulle få ihop minst 10 deltagare. Alternativ 2 kan man bestämma sig till slutet av januari.

   

  Om vi får ihop en grupp som vill åka, så ska vi försöka se till att det följer med en ledare från Gustavsbergbaletten.

   

  Anmälan och mer information via Gustavsbergbalettens kassör: heidrun-larserik@telia.com